Magunkról

KATEDRA nyelviskola Szolnok-Zounok-Nyelviskola Kft.

Ahol megtalálsz bennünket: Szolnok belvárosában a gyaloghídhoz vezető úton

5000 Szolnok, Szapáry út 18. alatt, a  Szapáry Extra Pékség és a Cvikker Optika között vagyunk

Tel: 30/391-3629;, 56/513-131;  email:szolnok@katedra.hu

munkanaponként személyesen, vagy telefonon 10.00-18.00 között várunk szeretettel.

Történetünk

Nyelviskolánk 2013 február eleje óta tagja a KATEDRA hálózatnak. Kiváló szakmai felkészültségű, folyamatos továkképzésen résztvevő tanáraink az emberek 98%-nál eredményre vezető kommunikatív oktatási módszerrel dolgoznak, hogy siker legyen a nyelvtanulás.

Módszertanunk:

A Katedra Nyelviskolában a jelenleg leginkább elterjedt kommunikatív nyelvoktatás módszertanát alkalmazzuk. Ez a nyelvtanítási metódus a kommunikációra fekteti a hangsúlyt, és célja, hogy a nyelvtanulókat aktívan bevonja különféle problémakezelő, információszerzési feladatok megoldásába, valamint a mindennapi életüket jellemző beszédhelyzetek gyakorlására késztesse őket. A módszer számos metódus gondosan kiegyensúlyozott elegye, de legfontosabb céljának azt tekinti, hogy a hallgató a lehető leggyorsabban aktív használója legyen az idegen nyelvnek. Ennek érdekében olyan elemeket alkalmaz, mint szituációs gyakorlatok, szerepjátékok, tanulópáros és csoportos feladatok. A tanórán a hallgatók szereplési ideje a meghatározó a tanáréval szemben. Tanáraink a magyar nyelvet csak kivételes esetben használják.

Oktatóink:

Előzetes referenciával, megfelelő végzettséggel és gyakorlattal rendelkező magyar és idegen anyanyelvű oktatókat foglalkoztatunk. Tanárainkat három körös felvételi rendszer alkalmazásával választjuk ki, majd ezt követően rendszeresen szervezünk belső továbbképző szemináriumokat, konferenciákat, amelyek a gyakorlatban felmerülő módszertani kérdéseket dolgozzák fel. Minden tanárunk a kommunikatív nyelvoktatás elkötelezett híve.

Ez a módszer az, ami az emberek 98%-nál eredményre vezet a nyelvtanulásnál.

Tanterveink:

A tanfolyamok tanterveit és tanmeneteit az iskola szakmai vezetése állítja össze. Az egyes tanfolyamok tanterveit és tanmeneteit a tanfolyamok lefolytatását követően a változó igényekhez igazodva folyamatosan továbbfejlesztjük.

Hallgatóink számos tanfolyamtípus közül választhatnak:

  • kommunikatív általános nyelvtanfolyam
  • szaknyelvi nyelvtanfolyam
  • nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok
  • készségfejlesztő tanfolyamok ( beszédkészség-fejlesztő, nyelvtani rendszerező, szintentartó-társalgás, aktivizáló, szókincsfejlesztő)
  • szaknyelvi tanfolyamok
Minőségi és mennyiségi mutatók

Angol nyelvi képzés (E-000453/2014/C001)

Átlagos elégedettség (10-es skálán, 2018.): 9,33

Lemorzsolódás (2018.): 15,6%

 

Német nyelvi képzés (E-000453/2014/C002)

Átlagos elégedettség (10-es skálán, 2018.): 9,42

Lemorzsolódás (2018.): 8,3%